Wakers

“Ze ontwaken om een uur of vier
Ze ontbijten met een kleintje bier
Ze gaan uit omdat er thuis niets wacht:
De nuttelozen van de nacht”
(Jacques Brel)

Dat moment waarop de wereld slaapt, dat magische gevoel dat alles kan… de NACHT. Waar je je zorgen even vergeet, vrienden wordt met iedereen, goede gesprekken voert of juist alleen maar feest… de NACHT!

Voor alle WAKERS is deze film. Een ode aan het nachtleven, de paradijsvogels en de kemphanen, maar vooral aan degenen die de nacht ambtshalve vertegenwoordigen: de nachtburgemeesters. Steeds meer steden in Nederland hebben een functionaris die het nachtleven promoot, stimuleert, op de kaart zet en bovenal: liefheeft.

Stap in het nachtleven en ga op pad met de nachtburgemeester, volg de ontwikkelingen van nieuwe nachtburgemeesters en zie hoe de huidige nachtburgemeesters hun stad in de nacht een stukje mooier maken. Wakers, voor wie (nog) niet wil slapen.

De film
Het fenomeen “nachtburgemeester” rukt op. Steeds meer nachtburgemeesters vervullen een taak in hun stad; in Nederland, maar inmiddels ook in vele steden daarbuiten, zoals Rome, Tokio, Londen, Parijs en New York. De functie wint snel terrein, met toenemende professionaliteit. Veel mensen hebben wel eens van de functie gehoord, maar zijn niet op de hoogte van de persoon achter de naam en de taken die zij voor de gemeente uitvoert. De vraag: “Wat doet een nachtburgemeester nu eigenlijk?” wordt door ons beantwoord middels de te realiseren film: WAKERS.

In een caleidoscopische vertelling maken we kennis met een vijftal nachtburgemeesters uit Zuid-, Oost- en Noord-Nederland. Voorzitter van de Partij van Cultuur (PVC), Martijn van Hese, die o.a. de nachtburgemeester van Zwolle, Deventer en Enschede aanstelde, vlecht als een rode draad het fenomeen inhoudelijk aan elkaar. Er zijn korte videoboodschappen te zien van nachtburgemeesters uit o.a. Tokio, New York en Berlijn. Het wordt in de film duidelijk hoe belangrijk deze burgemeesters voor het nachtleven van de stad zijn en een verbinding maken met het leven overdag waar beslissingen worden genomen en beleid wordt gemaakt. We ontmoeten muzikanten, kunstenaars, barkeepers en mensen die uitgaan. Maar ook de nachtzuster, taxichauffeur en de portier. Maar de film laat vooral ook de exotische kanten van het nachtleven zien op het gebied van kunst en cultuur. Voor de kenner een feest van herkenning, voor de voyeur een bijzondere kennismaking.

“This position has shown to be a great success in cities like Amsterdam, which even boasts a 25% reduction in crime and 28% decrease in noise complaints, just since the office opened in 2014. Paris, London and Berlin also have instituted their plans for a nightlife advocate.”

-New York Daily News (18 juni 2017)

De producent
De Partij voor Cultuur (PVC) is bij uitstek de partij voor de nachtburgemeesters, in dit geval als productiebedrijf voor de film. De PVC is compleet onafhankelijk omdat ze als semi-politieke partij niet verkiesbaar is en nooit zal worden. De partij begon als uit de hand gelopen grap, werd een idealistische beweging die kunst en cultuur als platform bood en treedt nu ook op als verbinder in het nachtleven. De partij is verantwoordelijk voor de aanstelling van de eerste Zwolse, Deventerse en Enschedese nachtburgemeester, heeft direct contact met alle nachtburgemeesters in Nederland en is geaccepteerd door de International Night Ambassadors Federation (INAF). Bovendien is de PVC de organisator van he volgende Nachtburgemeesterscongres wat in november 2018 in Zwolle zal plaatsvinden.

De Makers
Martijn van Hese (partijleider, van huis uit: professioneel videomaker en presentator) en Jeroen van Doornik (nachtburgemeester Zwolle, van huis uit: ontwerper, kunstenaar en projectmanager) dragen de productie. Zij zijn de drijvende kracht achter de PVC en sinds 2014 actief in de organisatie van talloze multimediale evenementen en producties van de PVC. Voor de film WAKERS wordt samengewerkt met Eric Blom (regisseur), Robert M. Berger (director of photography) en Ronald Kool (componist).

Eric Blom is een Nederlandse regisseur, producent en componist. Hij maakte documentaires, muziek en culturele programma’s over de hele wereld voor o.a. de IKON, AVRO, VARA, NTR, National Geographic, Discovery Channel, HUMAN, MAX, KRO en BNN. Hij won nationale – en internationale prijzen voor zijn films waaronder de Gouden Roos van Luzern, een Nipkowschijf en een Emmy Nominatie.

Robert M. Berger heeft over de hele wereld gewerkt en al meer dan 1.500 producties op zin naam staan. Hij maakt voornamelijk dramaproducties, commercials, videoclips en documentaires. Roberts werk past uitermate goed bij de sferische benadering van WAKERS.

Ronald Kool kennen we met name als pianist van misschien wel Nederlands bekendste zangeressen Anouk en Trijntje Oosterhuis. Hij kan als geen ander het gevoel overbrengen door muziek aan een verhaal toe te voegen. Zonder zijn muziek is de film maar half af. Door zijn connecties in de pop- en jazzwereld moet het mogelijk zijn om naast de sublieme composities van Ronald ook invloeden van andere bekende namen te kunnen betrekken bij onze productie.

Wat hebben we nodig?
We hebben inmiddels € 25.000 subsidie van de provincie Overijssel mogen ontvangen op een totaalbudget van € 62.000. Omdat veel mensen geheel belangeloos hun medewerking aan de film hebben toegezegd kunnen we de kosten voor het maken van de film laag houden. Toch zullen we ook professionals in moeten huren die ons gaan helpen om deze hoogwaardige productie tot een succesvolle (bioscoop)film te maken. Verder zal het bedrag besteed worden aan het huren van productieapparatuur en transport. Met deze crowdfundingcampagne willen wij € 15.000 ophalen. Het resterende bedrag verwachten wij o.a. via diverse fondsen en sponsors binnen te halen.

Doneer!
Wij hebben jouw hulp nodig om de film Wakers mogelijk te maken. En als je dat doet, zorgen wij ervoor dat dit zeker niet onopgemerkt blijft.

Afhankelijke van de hoogte van jouw donatie ontvang je een gesigneerde filmposter, je (bedrijfs)naam op de aftiteling, kaarten voor de exclusieve (voor)première, je bedrijfslogo op de filmposter en press-wall, een WAKERS kroegentocht met de nachtburgemeester van Zwolle, een clinic "schilderen in Brood-stijl", een inspiratiesessie door de mannen van PVC of een exclusieve dag op de set en plek als figurant in de film.

Kijk snel onder "beloningen" voor de details!

Share the fun!
Natuurlijk vinden wij het ook leuk als je andere familieleden, vrienden, kennissen en collega’s attent maakt op ons initiatief. Dit kun je o.a. doen door de link van deze campagne met zoveel mogelijk mensen te delen.

Contact opnemen?
Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog een aantal vragen of zelf een goed idee voor een tegenprestaties? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Stuur een email met je vragen en je contactgegevens naar nachtburgemeester@partijvoorcultuur.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk voor nog meer informatie op: www.wakersfilm.nl
Credits campagnefoto: Maickel Geurts
Credits camera & montage crowdfundingfilm: Martijn van Hese

€ 889

€ 25Else Geenen

€ 25Johanneke ter Stege

Schatjes, ben heel benieuwd naar de film! Jullie vullen deze wereld met mooie initiatieven :) xxx

€ 25Lisette Paalman

€ 25Robin Scholte

Ga toch lekker waken, jonguh

€ 15Iemke Jacobs Sluiter

€ 15Jurjen en Sylvia de Ruiter

Beste Jeroen, heel veel succes met je filmproject. Groeten van Jurjen en Sylvia.

€ 1500

€ 100The Great Escape Bv

Beste Jeroen, heel veel succes met de film. We zijn erg benieuwd. Mvg Johan van The Great Escape

€ 25Amanda Beelen

€ 50Caroline Van loenen

€ 25Tanja&Pieter Bollen

€ 100L V D

Donatie namens Gooitske Zijlstra!

€ 25Geraldine Swartjes

€ 25Thom Geerts

€ 30Jeanette Rutgers

€ 15Esmee Pater

€ 15Hanneke Poelmans

Kan niet wachten om deze geweldige productie te zien van en over deze creatieve, inspirerende, spannende nachtbrakers!

€ 25Bianca Jansen

€ 250Angela Verkuijlen Nachtburgemeester Nijmegen

Goed bezig mannen! Tof dat ons verhaal verteld gaat worden!

€ 100Cafe Koos Vof

€ 1500Novon Schoonmaak bv

Mooie verhalen maken een mooie stad!

€ 100de Woeste Wieven BV

€ 25Tjoek Korenromp

€ 25Daniel Uenk

€ 100Mark Boessenkool

€ 25Sven Boekelder

Succes!

€ 500Gerard van Dooremolen

€ 150't Kroegje Eenmanszaak

€ 150't Kroegje Eenmanszaak

€ 250Café de Tagrijn Eenmanszaak

€ 500

€ 250Hedon Poppodium

€ 15M van Olst

€ 15Bianca Meekers

€ 25Arjan Broer

€ 100Diana Smilde

Heel veel succes! Ben benieuwd! Misschien gaat mijn volgende boek over de nachtburgemeester

€ 25Martijn van Doornik

Alle beetjes helpen!

€ 15Bart Dikkeschei

€ 15Ferna Jalink

Ik doe mee! Omdat Wakers zowel ‘s nachts als overdag voor een levendiger stad zorgen. Succes Jeroen en Martijn!

€ 25Familie van der Kolk (Schepenenhofje)

€ 250M. van Hese

€ 250Jeanet en Ivo de Lange

€ 100Herman brood Experience Bv

Topactie waar heel Zwolle achter moet staan!!! Kom op en betaal wat je kunt voor dit geweldig initiatief.

€ 25Gaetana Ferla

€ 100Anneke Van Doornik

€ 500HESZ Stichting

€ 101Administratiekantoor De Smederij Cultuursnuivers

Ik ben al lang fan en ik voel me nu zoals Exact en Jumbo zich voelde toen ze de 17 jarige Max verstappen een kans gaven

€ 1500VanWonen Vastgoedontwikkeling B.V.

In contact met elkaar, in verbinding met stad Zwolle. Cultureel ontmoeten, inspiratie voor VanWonen Vastgoedontwikkeling

€ 500Auto Siero Siero & Zn. BV

€ 20

€ 100Maurice Endeman

Succes, mooi project!

€ 20Godelieve Engbersen

€ 100Albert Barth

€ 100Fietsjoe FietstaxiZwolle

€ 25G.R. van Halem

€ 15Yvonne Vink

€ 200Malou Siemons

€ 50Carola van Dijk

Zo, weer een beetje erbij voor jullie. Ik ga 'm nog even delen. Veel succes ermee!

€ 25Sjaak Hese van

€ 15Iren Pleiter

€ 25Sebastiaan Bekker

€ 100Jasper Bos

Iemand moet het doen, waarom niet Van Doornik en Van Hese.

€ 15Syl Rikkert

€ 25Thom Geerts

€ 100Max van Maria

Mooi initiatief, actie geeft reactie, Zwolle in beweging, geef steun aan goeie projecten, of begin zelf wat.

€ 25HESZ Horeca Evenementen Stichting Zwolle

€ 100Culture2Business Cultureel Adviesbureau

€ 25Karin Smedema

€ 25Gerard Mijnheer

Heel veel succes mannen, super initiatief en ben heel benieuwd naar de film. Gerard Jan Mijnheer (filosoof)

€ 25Filmtheater Fraterhuis Stichting

Filmtheater Fraterhuis steunt natuurlijk dit dit geweldige Zwolse project ... (Henriëtte Boerhof (directeur Fraterhuis)

€ 100Hans Stroeve

Succes!!!!

€ 100Monique Boertjes Administratie eenmanszaaK

€ 100Ronnie Zeemering

Mooi project heren! Ik kijk nu al uit naar de premiere :)

€ 100Willem Zwart

€ 500Typisch22 eenmanszaak

€ 25Heidi Duineveld

Heel veel succes met maken van de film. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

€12.500(100%)

  • Minimaal€12.500Tot maximaal€15.000
Voorverkoopcampagne
  • 77 Investeerders
  • Succesvol tot de campagne sluit.

  • Beloningen
  • Investeringen
  • Doelgroepomschrijving
  • Social